BioFlorian

“LET THE GOOD TIMES ROLL”

Onder dat motto speelt de 9-koppige formatie Ginger al enkele jaren de sterren van de hemel.

Het repertoire van Ginger omvat jazz en jump’n jive originals uit de jaren ‘40 en ’50. Niet alleen bekende maar juist ook onbekendere en daarmee vaak unieke songs worden opnieuw gearrangeerd voor Ginger door arrangeurs Paul Biemans en Willem van Hulst.

Zij arrangeren de muziek uit die tijd zoals het toen is bedoeld maar dan voor de specifieke Gingerbezetting met 3 zangeressen. Daarnaast heeft elk bandlid de ruimte om de arrangementen op zijn instrument kleur te geven.

De unieke klank van Ginger komt in grote mate voor rekening van de 3 geschoolde stemmen van zangeressen Carole Hoedemaker, Natalie Wilcox en Sarah Marieke van Lieshout. Ondersteund door saxofonist Alhard Zwart, trompettist Martijn Zijlmans en de ritmesectie bestaande uit Martijn Willemsen op contrabas, Paul Biemans gitaar, Rob van der Sterren op slagwerk en Willem van Hulst op piano, neemt het vocale trio het publiek mee op een onvergetelijke reis door de jaren ’40 en ’50 met soms uitstapjes naar recentere pareltjes uit de rijke muziekhistorie. Ook speelt de band Nederlands en Franstalig repertoire en past zij op verzoek haar repertoire aan het betreffende evenement aan.

Ginger toert jaarlijks langs de Nederlandse podia voor zowel openbare als besloten optredens. De band is een veel gevraagde act op evenementen voor o.a. festivals, dansscholen, bedrijfsfeesten en op de jaarlijkse 4 en 5 mei-vieringen en kerstmarkten.